fbpx
Роман Атанасов

Роман

Атанасов

Manager, Trainer

Роман Атанасов е готов да стигне до предела на възможностите си. Обича да изкарва хората извън комфортната им зона, за да видят на какво са способни и колко още могат да постигнат в залата и извън нея. Запознайте се с Роман в следващите няколко реда.

Ти си… Роман Атанасов, треньор по кросфит, родом от София

Започна да се занимаваш с кросфит… през 2010 г. покрай брат ми Коко. В началото ми допадна атмосферата и състезателният дух, който се създава от тренировките, но впоследствие осъзнах, че общността, която е в основата на CrossFit, подкрепата и енергията, която получава човек от групата приятели около себе си, ме кара да се чуствам като у дома.

Общността в кросфит е… едно от най-хубавите неща. Това, че никой не търси как изглеждаш, какъв си и откъде идваш, ами дали допринасяш или помагаш на някого в даден момент. В кросфит всеки път откриваш нещо ново за себе си или за останалите. И това се случва ежедневно, по много естествен начин, и енергията, която се предава върху хората, е нещо, което го прави наистина различно от всичко, което съм опитвал до момента.

Разликата за теб между фитнес и кросфит е… голяма. Фитнес е естетическа методология, много често тренираш сам, еднообразно е, много често нямаш желание и си повлиян от това, че няма стимул, който да те накара да се раздвижиш. Кросфитът е нещо съвсем различно, направо не е от тази планета. Там винаги си обграден с хора, до теб винаги има някой, който може да те накара по един или друг начин да опиташ да направиш повече, отколкото си очаквал. Всеки път се случва нещо ново и неочаквано. Така че – разликите са големи, и в кросфит винаги има какво да научиш, нещо, което не мога да кажа за фитнеса.

Реши да станеш треньор… в началото случайно, но впоследствие разбрах колко хубаво нещо е това. Можеш да помогнеш на хората, които идват в залата, и искат да се променят. Да мога да направя света по-добро място чрез хората около себе си или хората, които тренирам, е основната ми мисия и това, да накараш някого да излезне извън комфортната си зона или да повярва в нещо, което до вчера не е можел, да се промени, да се изправи срещу препятствията…това ме прави наистина щастлив.

Хората, които тренират кросфит…, се преобразяват цялостно. По-енергични са, по-позитивно настроени, общуват и подхождат към предизвикатекелствата на живота по-уверено. И тази промяна може да се види наистина в рамките на няколко месеца. Имам няколко примера в главата – тези хора, за мен поне, към много хубаво се промениха.  Не знам дали те го осъзнават.

Едни от най-тежките тренировки в кросфит са с имена. Ако ти беше такава тренировка, щеше да си… Най-тежките тренировки в кросфит са тестови, с имена на герои. И най-сложните от тях са тези с мъжки имена. Те са тест за волята, защото са много продължителни и искат да те предизвикат. Ако трябва да се определя като тренировка, аз имам любима. Тя е бърза, човек я изпълнява, без да усети, но после пет пъти повече време се възстановява от нея. Тренировката се казва Фран и не знам доколко ме описва, но това ми е любимата тренировка от всички момичета и от всички геройски тренировки.

CrossFit Serdika e… моя мечта, която чакам да се осъществи от 2012 г. Желанието ми да работя като треньор и да бъда част от една зала е цел, към която се стремя от доста време. Бих казал, че най-хубавото предстои! Всичко, което правя, го правя с лекота и удоволствие, защото го правя от сърце и душа.

Най-голямото ти постижение… първо дете от съвсем скоро. А ако гледаме спорта – имам постижения, с които много се гордея. Едно от тях е победа на аматьорско състезание по щанги, имам и победа на CrossFit Open Bulgaria – „The fittest in Bulgaria“. В професионално отношение, смятам, че човек трябва да дава най-доброто от себе си всеки ден, което е и в духа на кросфит. Не само в залата, ами навсякъде.

На всички, които влезнат през вратата на Crossfit Serdika, казваш… че са попаднали в най-хубавата общност на София и ще се радвам да им помогна с насока чрез нашия професионален екип и отношение.