fbpx
За записване: +359 886 321 377
Първи стъпки

ПЪРВИ СТЪПКИ

Кросфит става все по-популярен, дори и в България. Лицензираните зали за кросфит като нашата не са много, както и лицензираните треньори (независимо кой Level). Популярността на спорта в световен мащаб обаче кара много инструктори да използват кросфит като притегателна сила към своите програми и зали.

 

Но…

 

Има причина първата ви среща с кросфит да стане пред погледа и напътствията на лицензиран треньор. На човек, който познава добре философията на спорта и може да предложи индивидуален подход и скалиране на тренировката, така че да заобичате кросфит тренировките, а не да се отвратите от тях.

 

Ето защо, тук ще ви дадем 5 съвета как да започнете да тренирате кросфит и какво да търсите, за да извлечете максимална полза:

ИЗБЕРЕТЕ СИ ТРЕНьОР

Ако искаме да опитаме с кросфит, обикновено търсим зала, близка до дома или до офиса, или сравняваме цените, часовете за тренировки. Безспорно това са важни компоненти, за да се чувстваме добре и да спортуваме пълноценно. Нашият опит обаче показва, че за всеки начинаещ най-важното е да избере треньор или треньори, които му допадат, които ще определят нивото му, ще го запознаят с кросфит по най-позитивния за него начин и няма да го карат да прави неща, които не може или не иска. Така бихте могли да избегнете ситуациите, в които първото ви запознаване с кросфит може да се окаже и последно.

НАМЕРЕТЕ УДОБНА ЛОКАЦИЯ

Поставяме удобството на мястото, на което ще тренирате, на второ място. Когато сме били на работа 8 часа, не е необходимода губим още време в път, за да правим нещо, което обичаме. Изберете зала, която е близка до офиса ви или до дома, за да можете да тренирате преди или след работа или в обедната почивка. Така спортът ще бъде истинско забавление, а не мъчение.

УДОБСТВАТА СА ВАЖНИ

Може би няма смисъл да го казваме, но е важно и как изглежда залата, дали е чиста, има ли всичко необходимо за добра кросфит тренировка. Ако искате да се връщате отново и отново в залата, значи и тази условия са изпълнени.

ТРЕНИРОВЪЧЕН ПЛАН, ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС

Много хора, особено в нелицензираните зали и без сертификат за кросфит треньор, налагат усещането, че в кросфит трябва да отидем в салона и да се раздадем на макс, независимо дали сме усвоили движенията, дали това ни е приятно и дали накрая това няма да ни коства неприятни усещания.

 

Всъщност изборът на място за кросфит зависи и от това треньорите да определат вашето ниво, до каква степен сте запознати с движенията, каква е физическата ви подготовка и най-важното – искате ли да се състезавате с останалите атлети или искате просто да поддържате добра форма в приятна компания. На базата на всички тези елементи треньорите ще определят как да направите първите стъпки в кросфит и докъде да стигнете.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С ОБЩНОСТТА

Кросфит тренировките са групови, което рано или късно създава доста сплотена общност в и извън залата. Отивайки за поредния WOD, вие ще виждате същите хора, ще се потите с тях, ще се конкурирате с тях, а след тренровката ще обсъждате и ще се смеете заедно. Ако не харесвате хората, най-вероятно ще трябва да потърсите друго място за кросфит.

ЛЮБОПИТНИ ЛИ СТЕ?

Научете повече за общността на CrossFit Serdika.

Общността на CrossFit Serdika