fbpx
Blog
  • Начало
21
02
2019

CrossFit Open 2019

CrossFit Open 2019

22 феврувари – 26 март

 

CrossFit Open 2019 бързо наближава! От 22 февруари до 26 март всеки петък ще чакаме с нетърпение да обявят тренировката, за да я направим заедно.

Тази година в Игрите има много промени, които водят и до промени в Open тренировките. Те са важни за всички, които са се регистрирали за CrossFit Open 2019, така че ще се опитаме да кажем най-важното.

Срокове

CrossFit Open 2019 започва в петък, 22 февруари, в 03.00 ч. наше време и ще приключи във вторник, 26 март в 03.00. Всяка седмица състезателите ще могат да записват и/или изпращат най-добрите си резултати от петък до вторник в 03.00 ч. местно време.

Състезателите, които изпращат видеоклипове за съдийство, трябва да го направят преди вторник 03.00 часа.

Ако обаче атлетите правят тренировката в сертифицирана към CrossFit зала, каквато е CrossFit Serdika, тогава няма нужда от видео, което да изпращат за съдийство. Това се прави на място от мениджъра на залата, който трябва да е изкарал и курса за съдии 2019. Той ще има 48 часа, считано от вторник 03.00 ч. наше време, за да валидира и представи резултатите.

Квалификация за CrossFit Games 2019

Тази година спортистите могат да се класират за Игрите по няколко различни начина. От една страна, това ще бъдат 20те атлети с най-добър резултат от целия свят, а от друга – това ще са националните шампиони от множество страни.

  • национални шампиони: всеки състезател трябва да избере страната, в която живее, когато се регистрира за Open-а. Най-добре представилите се мъж и жена от всяка страна, в която има сертифицирана зала, отговаряща на критериите на CrossFit Inc., се класират за CrossFit Games 2019. Трябва да имате предвид, че атлетите трябва да са местни жители на страната, в която са се регистрирали, при приключването на CrossFit Open 2019. Това означава, че и България ще може да класира най-добрите мъж и жена.
  • Топ 20 в света: извън националните шампиони, топ 20 на състезателите в CrossFit Open в световен мащаб, също ще се класират за игрите.
  • други: CrossFit си запазват правото да добавят атлети за CrossFit Games 2019 чрез индивидуални покани

* Ако някой състезател завърши в топ 20 в света и също така спечели в своята страна, тогава следващият спортист за тази страна ще запълни квалификацията.

Open 2019 в CrossFit Serdika

  • тренировките ще се провеждат във всички CrossFit класове (без класа за начинаещи) в дните петък и събота*
  • ако някой иска да прави тренировката по време на Open gym часовете и има нужда от съдействие (валидиране на резултати), ще трябва да се свърже предварително с треньорите, а не просто да се запише за часа
  • на всички регистрирани за Open-a резултатите се валидират директно от нашите съдии**

Забележка

* Ако някой не е регистриран за Игрите, правил е тренировката от Open-a в петък, но посети клас и в събота, тогава ще му бъде дадена индивидуална тренировка.

** В  зависимост от вида и продължителността на тренировката, както и от броя на желаещите да им бъдат валидирани резултатите, може да се наложи реорганизация на часа и изчакване на място. Както винаги, ще се постараем да бъде максимално удобно за всички.